” We are making photographs to understand what our lives mean to us” – Ralph Hattersly

Wie ben ik? Mir is een afkorting van Miriam Rohde. In een paar trefwoorden, fotograaf (ja echt!), communicatiewetenschapper en creatieveling. Na 10 jaar werkzaam te zijn geweest in de uitzendbranche werd het tijd om mijn hart te volgen met mijn nieuwe passie. Ik studeerde af aan de School voor Fotografie en besloot een sprong in het diepe te wagen.

Ik woon in Wijchen (bij Nijmegen), samen met mijn jeugdliefde en onze drie kinderen. Een puber, een tiener en kleuter, genoeg uitdaging in huis. Mijn kinderen zijn absoluut mijn grootste inspiratiebron. Van hun heb ik ondertussen oneindig veel plaatjes waar ik elke dag opnieuw dankbaar voor ben. De interacties, hun gelach, het gemijmer, hun blikken, het verdriet en de boosheid, en alle kleine en gewone maar oh zo bijzondere momentjes.

Mijn fotografie is rauw en echt. Ik werk graag met harde contrasten, heldere kleuren of intens zwart-wit. Daarnaast vind ik speelsheid en creativiteit belangrijk in mijn foto’s. Als kind deed ik niks liever dan tekenen en schrijven. Werken met beeld en tekst zaten er dus al jong in. Nog steeds vind ik het heerlijk om die twee te combineren. Verder wandel ik graag, verslind ik tijdschriften, relax ik bij de yoga en ben ik gek op een latte macchiato of een lekker ijsje in het zonnetje.

Ik fotografeer eigenlijk zo’n beetje alles wat je maar kunt fotograferen, maar de mens staat voor mij wel echt centraal. Zo word ik heel blij van het al spelend vastleggen van kinderen en van de fijne gesprekken die ontstaan tijdens bijvoorbeeld een zakelijke portretshoot.  Neem gerust een kijkje in mijn portfolio.

Veel liefs Mir

 

 

 

Pictures by Mir | Mandenmaker 27 | Wijchen | 06-18883083 | info@picturesbymir.nl | KVK 71713522 | BTW NL001880002B56