” We are making photographs to understand what our lives mean to us” – Ralph Hattersly

Wie ben ik? Mir is een afkorting van Miriam Rohde. In een paar trefwoorden, fotograaf (ja echt!), communicatiewetenschapper en creatieveling. Na 10 jaar werkzaam te zijn geweest in de uitzendbranche werd het tijd om mijn hart te volgen met mijn nieuwe passie. Ik studeerde in 2018 af aan de School voor Fotografie en besloot een sprong in het diepe te wagen.

Miriam Rohde, fotograaf WijchenIk woon in Wijchen (bij Nijmegen), samen met mijn jeugdliefde en onze drie kinderen. Mijn kinderen zijn absoluut mijn grootste inspiratiebron. Van hun heb ik ondertussen oneindig veel plaatjes waar ik elke dag opnieuw dankbaar voor ben. De interacties, hun gelach, het gemijmer, hun blikken, het verdriet en de boosheid, en alle kleine en gewone maar oh zo bijzondere momentjes.

Mijn fotografie is rauw en echt. Ik werk graag met harde contrasten, heldere kleuren of intens zwart-wit. Daarnaast vind ik speelsheid en creativiteit belangrijk in mijn foto’s. Als kind deed ik niks liever dan tekenen en schrijven. Werken met beeld en tekst zaten er dus al jong in. Nog steeds vind ik het heerlijk om die twee te combineren. Verder wandel ik graag, verslind ik tijdschriften, relax ik bij de yoga en ben ik dol op  de zee.

Ik fotografeer eigenlijk zo’n beetje alles wat je maar kunt fotograferen, maar de mens staat voor mij echt centraal.  Zo word ik heel blij van het het maken van kinderportretten en geniet ik van de gesprekken en shoots met ondernemers die hun bedrijf een gezicht willen geven. Daar ontstaan vaak zulke waardevolle gesprekken en zie ik zoveel passie en visie. Ook ben ik graag aanwezig op jullie bruiloft om zo de mooiste, gekste en tofste momenten voor jullie vast te leggen om voor altijd naar terug te kunnen kijken. Neem gerust een kijkje in mijn portfolio.

Veel liefs Mir

Jouw fotograaf in Wijchen

Pictures by Mir | Mandenmaker 27 | Wijchen | 06-18883083 | info@picturesbymir.nl | KVK 71713522 | BTW NL001880002B56