Kinderportret fotografie Wijchen

Ben je op zoek naar een fotograaf voor kinderportretten? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! Als kinderfotograaf vind ik het heel belangrijk om portretten te maken die tijdloos zijn. Dat betekent voor mij dat de foto’s zoveel mogelijk om de gezichten van kinderen draaien. Zo min mogelijk opsmuk, achtergrond en afleiding. Daarom maak ik als fotograaf van kinderportretten het liefst hele pure foto’s.

Kinderportret Wijchen

Hoe werk ik als fotograaf van kinderportretten?

In mijn kinderfotografie studio draait alles om jouw kind. Foto’s van ontspannen kinderen met echte emoties zijn namelijk het allerleukst. Ik vind het daarom heel belangrijk om eerst contact te maken met elkaar. 

Bij hele jonge kinderen werk ik met allerlei spelletjes en opdrachtjes om ze af te leiden van de wellicht spannende situatie. Niet alleen voordat ik begin met foto’s maken, maar ook tijdens de fotoshoot zelf. Tijdens zo’n spelletje van een paar minuten kan ik namelijk superveel prachtige emoties op beeld vangen.

Oudere kinderen vinden die spelletjes (soms) kinderachtig, maar ook zij vinden kinderportret fotografie misschien best spannend. Daarom gaan we eerst gewoon rustig kletsen. Over school, hobby’s en sport, zodat zij zich ook op hun gemak voelen. 

Het allerbelangrijkste is dat de kinderen niks moeten. Geen geforceerde say cheese-lach zoals bij de schoolfoto’s, ik ga echt voor spontane emoties. Dat zorgt voor de fijnste foto’s.

Lekker relaxed

Kinderportret Wijchen

Zelf heb ik drie kinderen en ik weet hoe belangrijk het is dat zij zich relaxed voelen. Daarom leg ik nooit druk tijdens de fotoshoot. Mijn ervaring als moeder neem ik mee in mijn rol als fotograaf van kinderportretten. Heeft jouw kind even tijd nodig om los te komen? Dat is helemaal niet erg. Ik verwacht ook van geen enkel kind dat ze netjes de hele fotoshoot op dezelfde kruk blijven zitten. Daarom zoek ik als dat nodig is naar afwisseling in de houding.

Tijdens kinderportret fotografie ben ik geduldig en heel flexibel, zodat we tot een geweldig eindresultaat voor bij jou aan de muur komen. Ik maak als fotograaf een goede voorselectie van de mooiste kinderportretten. Jij kunt daar als ouder nog uit kiezen, zodat je de leukste uitdrukking of blik terugziet. Ik bewerk de foto’s zeer verfijnd na om tot het allermooiste eindresultaat te komen. 

Wat ik als fotograaf van kinderportretten mooi vind aan een foto, is niet altijd de foto zoals jij je kind het liefst ziet Daarom betrek ik je bij het selectieproces voor de mooiste foto’s aan jouw muur.Ben je op zoek naar een fotograaf voor kinderportretten? Neem dan contact met me op! Of neem een kijkje in mijn portfolio, om te zien hoe tof al die kindersnoetjes zijn vastgelegd. 

Neem contact met mij op voor een kinderportret-shoot