” Family is not an important thing, it’s everything” – Michael J. Fox

Vandaag neem ik jullie mee naar een heerlijke familiefotoshoot. Het was wat ik noem “een grote groep”, want we waren met 13 personen in totaal. De familie bestaat uit opa en oma, met hun 4 kinderen, de aanhang en drie plaatjes van kleinkinderen, een klein wondertje in wording en een hele lieve pup. Zij waren met z’n allen gezellig een lang weekendje weg op een vakantiepark lekker in de natuur.

Toen ik aankwam bij hun vakantiehuisje na een heerlijke wandeling, zaten ze lekker relaxed met elkaar te chillen in de kleine woonkamer, een gezellig zooitje ongeregeld. We besloten ter plekke dat de achtertuin een prima plek was om te gebruiken als fotoachtergrond. Het was een stuk bos, mooi groen, en met voldoende schaduw. Al zorgde de felle zon af en toe nog wel eens voor een verassing.

We gingen eerst aan de slag met een familiefoto. Dat is met zo’n hele groep soms even puzzelen en schuiven. Ik hou zelf ontzettend van de wat spontanere foto’s, maar toch vind ik dat een echte groepsfoto niet mag ontbreken als herinnering voor later.

Daarna ging iedereen lekker een bakje koffie drinken en deed ik een mini gezinsshoot, we speelde allerlei spelletjes, tikkertje, verstoppertje, en papa en mama deden heel leuk mee en tussendoor waren er fijne

 

knuffels. Met de allerleukste foto’s als resultaat. De kleinste bink kon net een beetje zitten en broer en zus vonden het zo leuk dat hij op de grond zat dat ze er heerlijk bij gingen zitten. Maar voor zo’n kleine boef is alles interessant van de slipper van zijn zus tot de blaadjes en dennennaalden op de grond, maar uiteindelijk kwam daar dan ook een prachtige lach. 

Ondertussen werd de kleine man moe en ging hij even lekker zijn bedje in voor zijn ochtenddutje, en ging ik aan het werk met een prachtige speelse pup en zijn baasjes. Dit leverde best wat hilariteit op, want hij ging lekker zijn eigen gang, en vond van alles leuk wat wij nou net niet zo fotogeniek vonden voor op de foto. Maar de aanhouder wint. Daarna brachten ze hem even naar binnen en gingen ze samen op de foto. Ik gaf hem de opdracht om heel zachtjes tegen haar te vertellen wat hij nou zo leuk aan haar vond. Ik werk met een zoomlens en stond een heel eind verder op. En  ondanks dat ik niks kon horen kon ik aan haar wel zien dat ze overladen werd met liefde, zo leuk.

Ook de andere stellen gingen los van elkaar op de foto, ik bespreek altijd even of ze zelf wensen hebben en daar voeg ik mijn eigen ideeën aan toe. Heel soms zegt iemand weleens nou dat vind ik helemaal niks, of dat past helemaal niet bij mij. Daar ben ik dan heel dankbaar voor, dan zoeken we verder naar iets wat wel bij je past, want dat zie je gewoon terug op beeld

In familieshoots probeer ik altijd een leuke mix te maken van portretten en overzichtsfoto’s, van kleur en zwart-wit en van geposeerd en speels. Waar de nadruk zeker bij kinderen op het speelse ligt.

Bij de info van grote groepen, schreef ik al, daar maak ik een feestje van. Deze fotoshoot sloten we letterlijk af met een feestje. De muziek ging aan en de hele familie ging lekker dansen.

Ik kijk met heel veel plezier terug op de fijne ochtend en deze lieve familie en wens ze alle geluk in de toekomst.

Liefs Mir

Pictures by Mir

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *