“When you become a mother, you stop being the picture and start being the frame” – unknown

Afgelopen week was ik op bezoek bij een prachtige mama (in spé) en haar dochter Liv voor een zwangerschapsfotoshoot. Het was een beetje een lastminute, want ze was ondertussen 39 weken en 5 dagen zwanger. Ze had echter nog een prachtig bescheiden buikje en straalde enorm. Toen ik aankwam bij hun thuis was de kleine meid heerlijk aan het spelen en zat mama te genieten van een ontbijtje. Ik ging mee om Liv even boven aan te kleden en daarna maakte we wat heerlijke knuffel- en kietelfoto’s op het grote bed. Wat een liefde tussen die twee. En Liv was ontzettend lief voor de baby zoals ze het buikje van mama noemde.

 

Terwijl mama even wat spullen bij elkaar pakte en wat warmere kleren en schoenen zocht, speelde ik even met kleine Liv in de tuin. Wat een heerlijk ondeugend meisje. Heel jammer dat ik geen geluid bij mijn foto’s heb want haar lach was zo aanstekelijk..en de zwarte schutting bleek een toffe fotoachtergrond.

 

Daarna gingen we op weg naar een fijn groen plekje buiten, lekker dichtbij huis, want je weet nooit. En zo hoogzwanger vond ik dit al een mega prestatie. Liv vond het hoge gras heerlijk om doorheen te banjeren, en daar maakte ik dan ook even dankbaar gebruik van . Niks fijner dan om kinderen lekker hun gang te laten gaan en ze dan vast te leggen in al hun puurheid.  Een zoomlens vind ik dan echt een uitkomst voor kinderfotografie. Toen zowel mama als Liv moe werden rustte ze nog even uit op een paaltje wat we bij toeval zagen, en daarna was het voor mij tijd om afscheid te nemen van deze leukerds. Wat was het fijn om ze deze herinnering aan de zwangerschap mee te kunnen geven.