Waarom heb ik een zakelijke portretfotograaf nodig?

zakelijk portret

Veel mensen gebruiken zakelijke fotografie voor de website van hun bedrijf, sociale media of een CV. In al die gevallen is het superbelangrijk om te laten zien wie je écht bent. Als portretfotograaf zet ik jou als persoon zo echt en puur mogelijk op beeld. In mijn zakelijke portretten draait het om jouw karakter, zodat mensen het gevoel krijgen je te leren kennen. 

Voor een toekomstige werkgever of mogelijke klanten is het belangrijk om te weten wie je bent en wat je uitstraalt. Met de hulp van een zakelijke portretfotograaf is het mogelijk om jezelf zo goed mogelijk te positioneren. Ik zorg ervoor dat ik je op je mooist fotografeer, zodat je jezelf van de beste kant kunt laten zien. Omdat het om persoonlijke portretten gaat, vraag ik ook om je eigen inzichten tijdens de shoot. Zo komen we samen tot een zakelijk portret waar je zelf ook helemaal tevreden over bent. 

Hoe gaat een zakelijke portretfotograaf te werk?

Zakelijke portretfotografie werkt bij mij op twee manieren. Ik kan op locatie langskomen, bijvoorbeeld bij jouw bedrijf. De foto’s kunnen ook bij mij in de studio gemaakt worden. Het belangrijkste is altijd om jou zo goed mogelijk in beeld te brengen. De achtergrond van het portret speelt daarbij ook een rol. Wil je een egale achtergrond, of juist de omgeving van je bedrijf? Ik kan je natuurlijk helpen met die keuze. 

Misschien nog wel belangrijker dan de achtergrond is de kleding die je draagt op de foto. Die kleding zegt namelijk wat over je uitstraling. De foto op je CV moet bijvoorbeeld wel goed passen bij de baan waarop je solliciteert! Ik kan je helpen om met je kleding de allerbeste indruk te maken. 

Het maken van een foto is maar één deel van portretfotografie. Het deel nabewerking is echter net zo belangrijk. Als zakelijke portretfotograaf heb ik natuurlijk mijn eigen stijl, maar de uitstraling van jouw bedrijf en jouw persoonlijkheid staan voorop. Daarom krijg je natuurlijk ook de keuze om zelf voor de mooiste foto te kiezen. Ik kan niet bepalen wat jij het mooiste vindt! Ik maak een selectie van de scherpste en beste foto’s, zodat je zelf kan kiezen waar jij het meest blij van wordt.

Ik voel mezelf ongemakkelijk op foto’s

Bijna iedereen vindt het ongemakkelijk om te poseren voor een portret. Gelukkig is dat nergens voor nodig! Ik zorg ervoor dat je je op je gemak voelt. Mijn fotostudio is gewoon bij mij thuis, dus we beginnen een fotoshoot met een kopje koffie of thee. Ik werk het liefst op een ontspannen manier en betrek je graag bij het proces. Dat gaat meestal heel natuurlijk en zorgt ook voor een mooi eindresultaat. 

Ben je benieuwd naar mijn zakelijke portretten? In mijn portfolio zie je dat niemand ongemakkelijk op de foto staat! 

Interesse in een zakelijk portret?